Originálne svadobné hry, ktoré zaručene zabavia svadobných hostí

Ahoj nevesta!

Tak ako? Aj tvoja svadba už klope na dvere? Tiež si práve lámeš hlavu nad tým ako prelomiť ľady na svadbe a zároveň zabaviť svadobných hostí?

Odpoveď, je pri tom taká jednoduchá! Zapoj do svadobného harmonogramu svadobné hry! Aktívne zapoj svadobných hostí do diania na svadbe a vyvolaj u svadobných hostí ich súťaživosť. Nechaj ich, aby sa takýmto spôsobom vrátili do ich detských hravých čias. Ak svadobných hostí, ktorí sa so svadobných hier zúčastnia ešte aj odmeníš, tak máš vyhrané! Garantujem ti, že na tvoju svadbu nikto nezabudne.

Ak však nevieš ako na to a nepoznáš originálne svadobné hry, tak čítaj ďalej, pretože ti v tomto článku dám až 4, dobre čítaš, 4 tipy na svadobné hry, ktoré si veľmi pravdepodobne ešte na žiadnej svadbe nezažila.

A to nie je všetko! 

Prezradím ti, čo všetko budeš pri príprave originálnych svadobných hier potrebovať, pre aké svadobné publikum sú vhodné, koľko si musíš na takúto svadobnú hru vyčleniť času, aké majú svadobné hry pravidlá ale prezradím ti aj ako môžeš odmeniť účastníkov svadobných hier či výhercov. Tak poďme na to!


Kým prejdem k samotným svadobným hrám a ich pravidlám, treba poznamenať, že sa v tomto článku venujem skutočne len originálnym hrám, ktoré si zrejme nemala šancu vidieť na klasických slovenských svadbách, čo je trošku škoda pretože sú mimoriadne zábavné

Ak budem rozprávať o hrách, tak mám na mysli skutočné hry, ktoré majú svojich účastníkov, pravidlá a tiež výhercov a porazených. Cieľom týchto svadobných hier je zapojiť a zabaviť hlavne svadobných hostí, aby sa cítili na tvojej svadbe tak, že sú spoločne s nevestou a ženíchom hlavnými aktérmi na tvojej svadbe.

Okrem toho si treba uvedomiť, že ak chceš mať svadobné hry na svadbe, tak by si mala počítať s tým, že tieto svadobné hry budú musieť byť nejakým spôsobom moderované. To, či ich bude moderovať starejší, svadobný moderátor alebo niekto z účastníkov svadby nie je tak celkom jedno, pretože len skutočný profesionál alebo osoba, ktorá sa nebojí vystupovať pred veľkým davom dokáže ustrážiť dianie počas svadobnej hry a zároveň aj vtipne okomentovať čo sa počas svadobnej hry na svadbe práve deje. Preto ešte predtým ako naplánuješ svadobné hry nezabudni na to, že takúto osobu budeš potrebovať bez ohľadu na to, či táto osoba je alebo nie je svadobný profesionál. Ták, a teraz už poďme rovno na originálne svadobné hry.

Svadobné puzzle

Čo budeš potrebovať?

- 5-10 fotografia svadobného páru

- 5-10 kancelárskych papierov alebo fotografických papierov

- nožnice

-tlačiareň /tlačové služby


Čas svadobnej hry

10- 15 minút


Vhodné svadobné publikum

Bez vekového obmedzenia


Náročnosť

nízka


Aj keď puzzle znie na prvý pohľad ako aktivita na svadbu absolútne nevhodná, v prípade svadobného puzzle to tak rozhodne nie je. Je to totiž svadobná hra pre úplne všetky vekové kategórie vrátane detičiek. Príprava tejto svadobnej hry začína ešte pred samotnou svadbou. Potrebuješ totiž vybrať toľko vašich spoločných fotografií, koľko budete mať na svadbe svadobných stolov. Tieto fotografie následne vytlačíš na A4 papier a rozstriháš ich na štvorce alebo ľubovoľné tvary podľa toho koľko svadobných hostí sedí sa stolom. Tieto ústrižky následne ty alebo nejaká tebou poverená osoba schová bielou stranou nahor každému svadobnému hosťovi rovno pod tanier alebo svadobné prestieranie. Ale pssst! Nikto o tom nesmie vedieť. Svadobný hostia sa s veľmi veľkou pravdepodobnosťou pod prestieranie alebo tanier pozerať nebudú.

A teraz prichádza tá najzaujímavejšia časť. Ideálne ešte pred tým ako sa bude podávať svadobné menu, svadobný moderátor vyhlási túto svadobnú hru, práve keď to budú svadobní hostia najmenej čakať. Úlohou svadobných hostí bude spoločne a jednotne ako svadobný stôl poskladať vašu fotografiu do pôvodného stavu. Pointou je to spraviť čo najrýchlejšie či už priamo na stole alebo na zemi. Práve svadobný moderátor alebo starejší by mal bystro sledovať, ktorému svadobnému stolu sa to podarí ako prvému.

Svadobný stôl, ktorý to zvládne najrýchlejšie, môže byť odmenený napríklad unikátnou fotografiou s mladomanželmi alebo môžu čašníci každému zo svadobných hostí za výherným stolom priniesť napríklad jedinečný fancy flambovaný, ešte horiaci nápoj. Táto svadobná hra je taká jednoduchá, dokáže zabaviť svadobných hostí vrátane detičiek, tak prečo ju nevyskúšať.
photos-by-lanty-93S-IZXfxBM-unsplashjpg

Svadobný tanec s hviezdami

Čo budeš potrebovať?

- projektor s plátnom alebo televíznu obrazovku s čo najväčšou uhlopriečkou

- 3 alebo 4x 30-sekundové videoklipy tanca zo známeho filmu, seriálu či video-klipu

- software na editáciu videa

- Youtube


Čas svadobnej hry

30- 45 minút


Vhodné svadobné publikum

Bez vekového obmedzenia, ale odporúčam aspoň od 10 rokov


Náročnosť

stredne ťažká


Táto svadobná hra patrí rozhodne medzi tie najzábavnejšie a dokáže skvele zabaviť svadobných hostí. Na chvíľku sa totiž zahráte na Let´s dance. Funguje to nasledovne. Svadobný moderátor, starejší alebo poverená osoba vyberie s pomedzi svadobčanov 3 alebo 4 dvojice. Tieto dvojice môže nakombinovať v zásade akokoľvek. Môže to byť manželský pár, alebo napríklad dvaja muži alebo kľudne aj dve ženy či deti. Len vy viete čo ich čaká a aké tance ste si pre nich pripravili, čiže tomu prispôsobte aj výber týchto svadobných dvojíc. To koho do tejto svadobnej hry zapojíte si môžete vopred premyslieť, tak aby svadobný moderátor vedel koho zo svadobného publika má vytiahnuť na tanečný parket. Skúste sa však zamerať na trošku extrovertnejších svadobných hostí, o ktorých viete, že sa nehanbia a postarajú sa o skutočnú zábavu. Každopádne to nikdy neviete a aj taký introvert môže v tejto súťaži skutočne prekvapiť.

Po tom ako starejší alebo svadobný moderátor vyberie tancujúce dvojice, ktoré ešte v tomto momente netušia čo sa ide diať, vysvetlí im pravidlá hry Tanec s hviezdami. Úlohou dvojíc bude čo najpresnejšie zatancovať 30-sekundový tanec, ktorý uvidia v krátkom videu. Video im kľudne môžete pustiť dva krát a ide sa na to! Do tretice v sprievode videa a za potlesku svadobných hostí tancujú vybraní svadobní hostia. V tomto momente zaznieva smiech pretože je o zábavu skutočne postarané. Ono sa to totiž nezdá, ale napodobniť tanec z videa vie byť skutočne náročné.

Pri výbere vhodného videa na ktoré budú svadobčania tancovať, sa možno zamerajte na legendárne tance, ktoré skoro každý pozná. Napríklad čo tak Antonio Banderas z legendárneho filmu Tango, alebo taký legendárny kubánsky tanec Jimma Carrieho z filmu Maska či famózny Dirty Dancing a zdvíhačka. Výber je úplne na vás. Tu som pre teba, milá nevesta, pripravila aj nejaké tipy na tieto tance. Takže ak sa potrebuješ inspirovať, tak nech sa ti páči:

Pri výbere vhodných tancov môžeš, napríklad,  začať niečím takým jednoduchým ako je makarena a postupne stupňovať intenzitu a náročnosť zvolených tancov. Posledný tanec môže byť nejaký ťažký hip hop, pri ktorom sa skáču saltá ako napríklad vo filme Step Up. Tvojim cieľom nemusí byť to nájsť tanec, ktorý by mali zvládnuť zatancovať všetci, ale skôr tanec respektíve spôsob ako zabaviť svadobných hostí. Môžeš, napríklad, do dvojice vybrať dvoch mužov a nechať ich tancov na klip Beyonce- Single Ladies. Takže asi rozumieš čo tým chceš docieliť.

Po tom ako svadobné tanečné páry dotancujú je rad na ostatných svadobných hostí. Svojim potleskom totiž vyberú pár, ktorý sa im páčil úplne najviac. Pár, ktorý získa ten najhlasnejší potlesk, je víťazný. Ako výhru môžu dostať, napríklad, certifikát svadobného parketového leva a fľašku šampanského.

A na záver ešte pár tipov. Do súťaže sa môžete zapojiť aj vy ako mladomanželský pár celkom na záver. Môžete sa buď nechať prekvapiť a tancovať na video, ktoré vám vyberie svadobný moderátor alebo to môžete celkom obrátiť a prekvapiť svadobných hostí tým, že choreografiu bude ovládať. Predstavte si tie výrazy úžasu na ich tvárach. Toto však nie je pre všetky svadobné páry. Naučiť sa takúto choreografiu totiž vôbec nie je jednoduché.

5 eurová svadobná hra

Čo budeš potrebovať?

-5€ alebo iná ľubovoľná papierová bankovka


Čas svadobnej hry

10- 15 minút


Vhodné svadobné publikum

Bez vekového obmedzenia, ale odporúčam aspoň od 10 rokov


Náročnosť

nízka


Táto svadobná hra je dokonalá na icebraking medzi svadobčanmi sediacimi za jedným svadobným stolom. Je veľmi vhodná na vyplnenie času predtým, ako sa čaká na svadobné menu. V tomto čase totiž takmer všetci svadobní hostia sedia za svadobnými stolmi a pripíjajú si na zdravie.

Svadobný moderátor vyzve svadobných hostí, iba jeden zástupca ich svadobného stola vytiahol 5€ bankovku. Tieto peniažky budú, samozrejme, venované mladomanželskému páru, preto môže svadobný moderátor vyzvať svadobných hostí, aby zvolili bankovku ľubovolnej sumy. Svadobný moderátor alebo starejší vyzve svadobných hostí, aby touto bankovkou zamávali nad hlavami a požiada svadobných hostí, aby za zvukov hudby posúvali bankovku jeden druhému ako horúci zemiak do momentu kým bude znieť hudba. 

V momente keď sa hudba zastaví, svadobní hostia si prestanú posúvať bankovku medzi sebou. V tom momente starejší alebo svadobný moderátor vyhlási, že ten, ktorému ostala bankovka ako poslednému, bude pre dnešný svadobný deň čašníkom pre svoj stôl. Moderátor vyzve DJ aby opäť niečo pustil a svadobčania si opäť začnú posúvať medzi sebou bankovku. Ten u koho skončí následne môže byť, napríklad,  hovorca stola počas súťaží, ďalší môže byť šoférom pre daný stôl alebo osoba, ktorá pomôže nad ránom mladomanželom upratať svadobnú sálu. Týchto rolí, ktoré sú zaujímavé a vtipné môže byť niekoľko. Môžete, napríklad, urobiť toľko kôl, koľko je svadobných hostí za stolom, tak aby mal každý v tento svadobný deň nejakú rolu. 

Svadobní hostia sa tak budú cítiť o to viac zapojení do diania. Pravidlá sú úplne na vás. Môžete to nechať na šťastie a niekto skončí s viacerými rolami, alebo pravidlá môžete, napríklad,  upraviť tak, aby si bankovku podávali len tí, ktorí svoju rolu na svadbe ešte nemajú. Potom už len sledujete ako hostia svojej role ujali počas svadobného večera a to je veľmi príjemné a zábavné sledovať.

pikwizard-972163ab91d0eba5ea4666ad6ee94e28jpg

Svadobné modré z neba

Čo budeš potrebovať?

Stoličky – minimálne toľko koľko je svadobných stolov


Čas svadobnej hry

30- 40 minút


Vhodné svadobné publikum

Bez vekového obmedzenia ale odporúčam aspoň od 10 rokov


Náročnosť

stredne ťažká


Tak táto svadobná hra je skutočne akčná a vie perfektne rozprúdiť zábavu na svadbe. Tým aká je akčná a rýchla tak pozor môže byť aj trochu nebezpečná.

Svadobný moderátor najskôr postaví do jednej línie stoličky podľa toho koľko sa nachádza v svadobnej sále svadobných stolov, ale kľudne tých stoličiek môže byť viac. Následne vyzve tých najodvážnejších z každého stola aby prišli ku stoličkám a sadli si na ne. Súťažiacich môže vybrať aj priamo svadobný moderátor, alebo svadobní hostia medzi sebou navzájom. To je v zásade jedno.

Následne DJ vysvetlí pravidlá. Úlohou svadobčanov bude totiž čo najrýchlejšie zohnať na svadbe požadovanú vec alebo predmet, ktorý prezradí. Predmety môžu byť v zásade akékoľvek. Napríklad, motýlik či kravata, rúž na pery, zákusok, poldecák, pančušky či toaletný papier. Avšak v momente, kedy sa svadobní hostia rozbehnú a začnú v sále hľadať spomínané predmety, tak svadobný moderátor alebo starejší odoberie ľubovoľný počet stoličiek. Tí, ktorí sa vrátia s predmetom poslední si už, bohužiaľ, nebudú mať kam sadnúť a tým pádom z tejto svadobnej hry vypadávajú. V momente, keď ostanú na svadbe už len poslední dvaja súťažiaci, tak nasleduje rozstrel. Ten môže byť akýkoľvek. Napríklad, tanečný battle alebo môžete súťažiach požiadať aby mladomanželom niečo zaspievali alebo im zložili rýchly verš

Vyhráva nakoniec ten, ktorého svadobní hostia odmenia väčším potleskom. Super hra však? Veľa smiechu rozhodne garantujem.

fabio-alves-BpeTaQozgN4-unsplashjpg

Hotovo nevesty! 

To sú moje 4 tipy na skutočne originálne svadobné hry, ktoré si na svadbách pravdepodobne ešte nezažila. Pevne verím, že sa nejakú z nich rozhodnete aj so snúbencom vyskúšať a ak áno, tak mi určite napíš ako to u vás na svadbe dopadlo

A ak sa ti pačili tieto moje tipy na svadobné hry a možno nejaké zaujímavé máš aj ty, tak mi určite napiš na mail martina@svadbujeme.com, budem sa tešiť. Nezabudní prezdielať tento článok aj kamoškám, ktoré možno práve teraz vymyšlajú hry na svoju svadbu :)