Tipy na originálne svadobné oznámenia, ktorými očaríš svadobných hostí

Aj taká maličkosť akou sú svadobné pozvánky, dá poriadne zabrať, keď si máš zo stoviek možností vybrať vhodné svadobné oznámenia práve pre tvoju svadbu. Napríklad také ručne vyrobené svadobné oznámenia môžu dokonale podčiarknuť atmosféru tvojej svadby na ktorú sa môžu tvoji svadobní hostia tešiť.  Dnešná doba je úžasná v tom, že sa dá vymyslieť naozaj hocičo. Svadobné pozvánky vieš dokonca dokonale personalizovať a doslova v nich nechať kúsok vlastnej duše a pocitov. Okrem personalizácie svadobných oznámení vami ako svadobným párom ich viete personalizovať aj pre samotných svadobných hostí tak, že napríklad kaligraficky napíšete, alebo necháte napísať na obálky ich mená alebo do svadobných oznámení pridáte drobné maličkosti, aby príbuzní a priatelia pochopili, že svadobné oznámenie bolo vyrobené špeciálne pre nich.


Svadobné oznámenia sa líšia materiálovým prevedením, pretože svadobné oznámenia môžu byť tradičné papierové alebo môžu byť kľudne aj na skle či kove. Tiež sa líšia typom tlače, farbami, štýlom či výberom správneho fontu. Okrem toho môžu obsahovať rôzne personalizované erby či pečiatky vášho rodu :D, to teda v prípade tých neviest s modrou krvou. Teraz samozrejme žartujem ale máte aj takú možnosť. Okrem toho ešte dôležitú úlohu zohráva samotná obálka ak ju tvoje svadobné oznámenie obsahuje s tou sa dá totiž tiež poriadne vyhrať.

Pripravila som si pre teba niekoľko tipov na nezvyčajne pozvánky, aj s ilustračnými  fotografiami:

1. Svadobné oznámenie na priesvitnom papieri

Tento typ papiera sa nepovažuje za veľmi dráhy a tak máš možnosť vyrobiť si svadobné pozvánky z relatívne lacného materiálu, no bude to mať wau efekt! Z tohto papiera sa dá vyrobiť ešte aj obálka do ktorej sa vloží svadobné oznámenie, aby bol wau efekt ešte viac pôsobivý.

Takýto typ oznámení nie je drahý, musíš však vziať do úvahy, že takéto svadobné oznámenia v závislosti od toho aký papier použiješ môžu byť skutočne krehké a náchylné k rýchlemu poškodeniu či potrhaniu.

Na priesvitný papier svadobného oznámenia sa dá tlačiť ľubovoľnou farbou, medzi populárne teraz patria farby s metalickými odleskami ako zlatá, strieborná či bronzová. Tento typ svadobných oznámení je veľmi jednoduchý a elegantný a dokáže dokonale umocniť atmosféru svadby na hrade či svadby na zámku.


PIECZTKIjpg

Decoris.pl, Pinterest, https://sk.pinterest.com/pin/16466354879683463/

2. Svadobné oznámenie na skle  

Posledné dva roky sú mimoriadne populárne svadobné pozvánky na skle. Áno, počuješ veľmi dobre aj to sa dá. Na priesvitné sklo sa vygravíruje text pozvánok bielou, čiernou či zlatou farbou. Výber farieb je v tomto prípade limitovaný na pár základných a ak sa pre túto možnosť rozhodneš, tak určite odporúčam zvoliť kontrast medzi oznámením a obálkou, tak aby boli svadobné pozvánky hlavne dobre čitateľné.

Tento svadobný dizajn je bezpodmienečne krásny, ale nie je zrovna praktický. Oznámenie bude totiž veľmi rýchlo zacapkané ručičkami zvedavých svadobných hostí a už také krásne nebude. Zároveň s ním treba zaobchádzať veľmi opatrne, aby sa náhodou nerozbilo. Ľudia totiž nečakajú, že sa v obálke nachádza sklo, čiže musíš zvážiť aj logistiku takéhoto svadobného oznámenia. Odoslanie takéhoto svadobného oznámenia, ktoré patrí logicky k jednému z najdrahších by som rozhodne neriešila poštou.

Takéto svadobné oznámenie dokonale umocní dojem z drahej či elegantnej svadby. Takýto typ svadobného oznámenia je pre skutočne vyberavú nevestu a treba povedať, že sa vzhľadom na použitý materiál a tlač jedná o drahé svadobné oznámenia.


stiahnu 1jpg Camila Golin, Pinterest, https://sk.pinterest.com/pin/10907224086281821/

3. Svadobné oznámenie na papieri ako zo starých kníh

Pre boho, greenery či rustikálnu svadbu je skvelé siahnuť práve po tvrdšom pergamenovom papieri, ktorý vyzerá veľmi naturálne. Je to skvelá voľba, ktorá dokonale dotvára atmosféru. Tento papier je zároveň mimoriadne praktický pretože je tvrdší a tak ľahko sa nepokrčí. Predstav si ho ako taký tvrdší výkres so štruktúrou.

Ak si zvolíš takýto typ svadobných oznámení, tak tvoj preferovaný dizajn môže byť akýkoľvek. Takýto typ svadobných pozvánok sa dá totiž vyhotoviť prakticky vo všetkých farbách. Tým, že je tento typ papiera tvrdší, tak z neho môžeš dať vyrobiť nie len svadobné oznámenie ale aj samotnú obálku. Tiež by som siahla po kontrastných farbách. Populárne sú napríklad zelená a biela alebo ružovo-biela kombinácia.

Tieto svadobné oznámenia sú jednoduché, praktické a nie sú drahé. Práve preto patria už pár rokov medzi tie najpopulárnejšie a nemôžeš nimi nič pokaziť.

Boho Garden Pressed Flowers Wedding Invitationjpg Paige and Co, Pinterest, https://sk.pinterest.com/pin/3870349670347916/

4. Svadobné oznámenie na klasickom, ale stále aktuálnom papieri

Ak nemáš veľký svadobný rozpočet, respektíve chceš na svadobných oznámeniach čo to ušetriť, tak nezúfaj pretože aj oznámenie na obyčajnom papieri alebo výkrese, môže byť naozaj čarovné. Vďaka správne zvolenému fontu a farbám bude aj svadobná pozvánka na obyčajnom papieri vyzerať nádherne.

Ako však zvoliť správny font? Inšpirovať sa môžeš napríklad výberom fontov, ktoré sme pre teba pripravili zo SVADBUJEME. Dali sme pre teba dokopy fonty vhodné na svadobné pozvánky, ktoré si môžeš na internete bezplatne stiahnuť a použiť ich vo svojom dizajne svadobných pozvánok. Tak šup šup na svadobný blog kde sa môžeš bezplatne inšpirovať.

Tipy fontov na svadobbn oznmenniejpg

Taktiež vám to pomôže ušetriť nejaké tie peniaze, ktoré následne môžete investovať do iných kategórií svadobného rozpočtu. Mimochodom, o svadobnom rozpočte máme napísaný užitočný článok, prečítať si ho môžete tu. Plus k tomu samostatné vytváranie svadobných pozvánok je veľká zábava, pripojte k tejto činnosti svoju spriaznenú dušu, priateľky a priateľov. Takéto tvorenie ľudí spája a zároveň môže otvárať doteraz spiace talenty.


5. Svadobné oznámenie v podobe fotografie z fotobunky

Živé emócie zachované na fotografiách sú nadovšetko a v spojení s pozvánkou na svadbu majú osobitné kúzlo. Ak chcete byť ty a tvoj snúbenec skutočne originálni a zároveň svadobné oznámenia personalizovať, tak do nich zakomponujte vlastnú fotografiu. Krásna fotografia vás ako svadobného páru svadobných hostí určite poteší a takéto svadobné oznámenie tiež pravdepodobne nevyhodia.

Fotografiu presne za týmto špecifickým účelom môžete zveriť profesionálnemu svadobnému fotografovi. Jednoducho sa s nim dohodnite na pred svadobnom fotení zahrnutom vo vašom balíčku. Prípadne to môžeš spraviť tak, že sa so snúbencom odfotíte kľudne aj mobilom a fotografiu do svadobného oznámenia jednoducho zakomponujete, nakoľko je to lacnejšia cesta. Na toto ti však treba aspoň základné digitálne zručnosti ako prácu v Canve alebo vo Photoshope.


photobooth strips over time for save the datejpg
Renee, Pinterest, https://sk.pinterest.com/pin/16958936066561887/

6. Svadobné oznámenie na štýl lístka na koncert, do divadla alebo letenky

Ak je tvoja svadba originálna ale hlavne tematicky zameraná, tak sa tomu snažte prispôsobiť aj svadobné oznámenia. Ak máš svadbu v štýle travel, tak rozpošli svadobným hosťom pozvánky vo forme letenky. Ak bude tvoja svadba napríklad v štýle Great Gatsby, čo tak vyskúšať svadobné oznámenia vo forme lístkov do divadla?

Keď si originálna čo sa týka tvojej svadby, tak sa so svadobnými oznámeniami dá naozaj veľmi pekne vyhrať.


Vintage Event Ticket SAMPLE Wedding Invitation Suite _ Movie _ Etsy Nederlandjpg
Papercake design, Pinterest, https://sk.pinterest.com/pin/423619908704352450/

7.) Ekologické svadobné oznámenie

A na záver ešte jeden bonusový tip. Ak patríš medzi nevesty, ktorým záleží na životnom prostredí a našej planéte, tak máš možnosť vytvoriť video pozvánku. Video čo? Áno počuješ dobre. Ak nechceš ničiť lesy a možno aj čo to ušetriť, tak natočte aj so snúbencom na mobil video, ktoré následne rozpošlite vašim svadobným hosťom. Najlepšie na tom je, že ho viete plne personalizovať pre svadobných hostí napríklad tak, že ich vo videu oslovíte ich menom. Tým pádom budú mať pocit, že video bolo vyrobené špeciálne pre nich. V dnešnej dobre technologickej takéto niečo určite zvládnete natočiť a rovno aj nastrihať v mobile.