Svadobný mejkap: objednať sa k vizážistovi alebo sa nalíčiť sama?

Plánovanie svadby môže byť naozaj náročné a stresujúce. Mužom stačí vybrať oblek a lakovky, no ženy to majú o niečo náročnejšie. Všetko sa začína výberom svadobných šiat a pokračuje to topánkami, manikúrou, vlasmi, ale aj svadobným mejkapom. Ak sa zamýšľaš nad tým, či sa nalíčiť sama alebo sa zveriť do rúk profesionála, čítaj ďalej.

nevesta_drziaca_kyticujpg

Svadba je nezabudnuteľným dňom pre všetky nevesty a preto sa budeš chcieť cítiť a vyzerať krásne a upravene. Je dôležité si svoj svadobný deň užiť naplno, či už sa necháš nalíčiť u vizážistu alebo si urobíš svadobný mejkap sama.

Svadobný mejkap sa líši od bežného denného líčenia


Zahŕňa očné tiene, umelé mihalnice, očné linky či vodeodolné produkty kvôli výdrži a prípadným slzám. Ak sa rada maľuješ a máš s tým skúsenosti, nemal by to byť pre teba problém. Sama vieš, čo sa ti najviac hodí a v čom sa cítiš najlepšie. Výhodou je, že sa nalíčiš presne tak, ako ty chceš. Častokrát je to od vizážistu “lepšie”, no nevyzerá to prirodzene a nie si to ty.

Ak bežne nenosíš mejkap, bude pre teba líčenie „doma” nákladné, pretože na svadobný mejkap je potrebné veľké množstvo produktov, ktoré by si si musela zaobstarať. Taktiež sa to nemusí úplne podariť podľa tvojich predstáv. Treba myslieť na to, že budeš nervózna a bude nesmierne ťažké sa sústrediť na líčenie.

Závisí to teda vo veľkej miere od tvojej predstavy. Ak chceš ľahké a jednoduché líčenie na svadbu, zvládneš to pravdepodobne i sama. Jednoducho použiješ "šminky", ktoré máš doma a ktoré máš osvedčené. Ak máš však čas ešte experimentovať, tak si pred svadbou objednaj dekoratívnu kozmetiku, ktorá nie je drahá napríklad z Oriflame katalógu a vyskúšaj čo ti svedčí a aký look by si chcela mať na svojej svadbe. Komplikovanejšie líčenie si však môže vyžadovať externú pomoc.

Profesionálny vizážista ti uľahčí prácu


Zváž čas, ktorý stráviš líčením seba samej v porovnaní s profesionálom. Tomu to trvá zvyčajne kratšie, keďže má tento tip líčenia „v rukách”.

Nájsť toho pravého vizážistu môže byť náročné a vyčerpávajúce. Ak ho už však nájdeš a budeš sa chcieť vyhnúť nepríjemnému prekvapeniu, nechaj si urobiť svadobný mejkap na skúšku v predstihu. Zistíš, ako bude naozaj tvoj svadobný mejkap vyzerať a nebudeš sa musieť báť, ako to celé dopadne.

Uisti sa, že máš vyčlenený rozpočet na služby vizážistu. Ceny sa v súčasnosti pohybujú v rozmedzí 40 - 150 €. Ak sa i napriek tomu rozhodneš pre vizážistu, nečakaj a rezervuj si termín dostatočne vopred, lebo tí najlepší bývajú častokrát na poslednú chvíľu obsadení.

nevesta_si_maluje_svadobny_mejkapjpg

Na záver prinášame krátky súhrn pozitív a negatív pre oba spôsoby líčenia svadobného mejkapu: 


Líčenie od vizážistu:

+ rýchle
+ istota dobrého (dohodnutého či vyskúšaného) výsledku
+ menej stresujúce
+ veľká škála mejkapových produktov
- drahšia možnosť
- mejkap na tebe môže vyzerať umelo, ak sa líčiš jemne počas bežných dní

Líčenie od teba:

+ kontrola nad výsledkom, vyzerá to tak, ako ty chceš
+ ušetríš
- mejkap sa nemusí podariť napríklad kvôli stresu
- zaberie viac času
- starosť navyše
- produkty na svadobný mejkap si musíš zaobstarať sama, ak ich doma nevlastníš

Keď už si si prečítala všetky výhody a nevýhody obidvoch spôsobov líčenia svadobného mejkapu, je pre teba lepšou voľbou sa na svadbu nalíčiť sama alebo sa zveriť do rúk vizážistovi?