Neviete čím obdarovať novomanželov?

Môže sa zdať, že v súčasnosti je veľmi náročné prísť na to, čím obdarovať nevestu a ženícha na svadbe. Ale nie je to tak! Hoci je veľkým trendom darovanie obálok s peniazmi, mnohí pozvaní hostia to považujú ako veľmi chladný darček, a tak sa púšťajú do výberu niečoho konkrétneho. Táto voľba je však veľkým rizikom, pretože pri ak chcete neveste a ženíchovi kúpiť nejaký darček, musíte ich veľmi dobre poznať. Zdôvodnenie je jednoduché: v prípade, že sa netrafíte do ich vkusu, môže z ich strany prísť k sklamaniu a darček sa tak stane nevyužitým.


 

Hoci mnoho párov, ktorí sa chystajú zosobášiť, sa rozhodnú pre zoznam darčekov s nekonečným množstvom produktov a služieb, z ktorých si môžete vybrať podľa hodnoty, ktorú si želáte, nájdu sa aj iní, ktorí budú nadšení z originálnych svadobných darov a veľmi odlišných, ktoré ich prekvapia. A tu teda uvádzame niektoré z najlepších nápadov na svadobné darčeky.


1. Svadobný dar do domácnosti

Darovať neveste a ženíchovi veci do domácnosti vždy funguje, keďže ďalším krokom po svadbe je začať novú etapu, kedy ako novomanželia zdieľajú spoločnú domácnosť. Preto budú musieť svoj nový domov zásobiť vecami, ktoré budú každodenne potrebovať pre chod domácnosti.

Svadobný dar vo forme dekorácií

Pri dekoratívnych prvkoch je veľmi dôležité, aby ste poznali vkus nevesty a ženícha, a teda vedeli, ktoré predmety sa hodia k ich osobnosti a štýlu. Sortiment je pomerne široký, takže máte z čoho vyberať a porovnávať veľa detailov, aby ste vybrali perfektný predmet práve pre ich nový domov.
  • stojaca alebo stolová lampa
  • fotorámiky
  • obrazy a umelecké diela
  • nástenné hodiny
  • podlahový vešiak alebo vchodové vešiaky
  • luxusné misky na ovocie a súpravy podnosov
  • dekoračné vankúše alebo posteľná bielizeň
  • závesné kvetináče

Domáce spotrebiče ako svadobný dar

Určite viete, že domáce spotrebiče sú nevyhnutnou súčasťou života v každej domácnosti. Navyše, domáce spotrebiče mladomanželom do značnej miery uľahčia život. A najlepšie na tom je, že spotrebiče, okrem toho, že sú inovatívne, sú na trhu v rôznych prevedeniach, aby zapadli svojim dizajnom do štýlu domova.
  • kuchynský robot
  • mixér
  • kávovar (na kapsuly alebo/prekvapkávanú kávu/espresso)
  • sušička
  • žehličky
  • vysávač
  • práčka
  • žehlička
  • odšťavovač
  • minibar

2. Elektronika ako svadobný dar

Nikdy nie je na škodu obdarovať nevestu a ženícha darčekom, ktorý im môže byť užitočný už pri svadobnom obrade, na svadobnej ceste alebo neskôr využitý v ich hniezdočku lásky. Majte na pamäti, že elektronika je vysoko cenená ako pre jej užitočnosť, tak aj pre jej praktickosť. Ako najzaujímavejšie darčeky z elektroniky navrhujeme tieto:
  • športová alebo digitálna kamera do terénu
  • tablet
  • bezdrôtové reproduktory
  • nabíjačky
  • dron
  • konzoly a videohry
  • inteligentné hodinky
  • hlasový asistent
drone-on-weddingjpg

3. Služby na svadbe ako svadobný dar

Svadobná hudba

Jednou z najväčších investícií na svadbe je práve svadobná hudba. Ak vy sami alebo ako partia priateľov, ktorých pár pozval na svadbu, zabezpečíte hudbu a pokryjete na ňu náklady, veľmi ich tak odbremeníte od nákladnej svadobnej položky. Je však dôležité, aby ste vybrali správneho hudobníka. Naše odporúčanie je, aby ste hľadali kvalitnú spoločnosť s tými najlepšími hudobnými návrhmi, ktorá sa dokáže postarať o hudbu od obradu až do konca svadobnej hostiny.

Svadobný fotograf & kameraman

Prekvapiť nevestu a ženícha dohodnutým fotením bude niečo, na čo určite nikdy nezabudnú. Svadobného fotografa či kameramana môžete vopred osloviť, aby prekvapil pár a dohodol sa s nimi na zaznamenávaní celej svadby fotografiami či videom. Taktiež im môžete zariadiť predsvadobné či posvadobné fotenie. Krásny detail, ktorý umocní náklonnosť, ktorú cítite k neveste a ženíchovi.

svadobny-kameraman-nakruca-svadobny-parjpg

4. Emotívne dary

Fotografické spomienky

Môžete sa vyzbrojiť digitálnym alebo instantným fotoaparátom a požiadať ostatných hostí, aby napísali blahoželania, odfotografovali nevestu a ženícha počas obradu a zostavili album s ďalšími detailmi, vďaka ktorým sa do vášho darčeka zamilujú.

Vlastnoručne vytvorené svadobné darčeky

Ak máte umelecké schopnosti, môžete pre nevestu a ženícha vytvoriť krásny svadobný darček. Môžete namaľovať obraz alebo kresbu, ktorú si manželia môžu zavesiť alebo dokonca zarámovať. Môžete dať zarámovať literárnu pasáž alebo verš, ktorý má pre pár význam. Na toto posledné môžete použiť niečo z čítaní pri obrade alebo z prvej piesne.

Ak nie ste umelkyňa ale zato v kuchyni sa viete pekne obracať, tak môžete mladomanželov obdarovať niečím domácim. Napríklad vlastnoručne vyrobenými  personalizovanými perníčkami, jahodovým džemom, ale kľudne aj chrumkavými zaváranými uhorkami na ktoré vyrobíte špeciálnu etiketu s dátumom svadby mladomanželov a venovaním v štýle otvoriť až po skončení medových týždňov alebo otvoriť v núzdových prípadoch - gravidita. Takýto milý a vtipný darček určite nebudú čakať a verím, že ocenia vašu snahu.

Zaujímavý svadobný dar vo forme Box času

Existuje niečo romantickejšie ako špeciálny box, kde uchováte všetky emócie nevesty a ženícha a svadobné spomienky? Môžete zostaviť a prispôsobiť kapsulu na pamiatku pre nevestu a ženícha. Na to budete potrebovať škatuľu alebo kapsulu, niekoľko poznámkových blokov alebo kartičiek, aby si manželia napísali svoje pocity k sebe navzájom, fotoalbum, nejaké nálepky a obálku. Môžete pridať čokoľvek, čo vás ešte napadne. To všetko môžete dať personalizovať s ich menami alebo dané veci kúpiť vo svojom obľúbenom štýle, ktorý by sa mohol svadobnému páru páčiť. Stačí už len podarovať im tento jedinečný darček, aby si v budúcnosti mohli ešte raz zaspomínať na jedno z ich najkrajších období v živote.

5. Zážitky ako svadobný dar

Svadobná cesta ako dar od priateľov

Možnosť, ktorá ich určite prekvapí, je, že zistíte cieľ ich svadobnej cesty a zariadíte im romantickú večeru alebo výlet. Určite to nebudú čakať. Alebo ak si nie ste istí ich plánmi na medové týždne, môžete im dať dobrodružný balíček podľa vkusu páru s otvoreným dátumom, ktorý môžu použiť kedykoľvek budú chcieť.

vaction-sunset-viewjpg

Kúpeľný pobyt pre novomanželov

Je to dobrá alternatíva, pretože nevesta a ženích budú môcť spolu zdieľať čas a zároveň relaxovať pri telových a tvárových ošetreniach a všetkých ich požiadaviek v prostredí, v ktorom sa dokonale zrelaxujú. Takto sa budú cítiť ako v bavlnke.

wellness-weddingpresentjpg

Na záver - Svadobný zoznam: kľúč k úspechu

Jedným z kľúčov k správnemu získaniu svadobných darov pre nevestu a ženícha je vytvorenie svadobného zoznamu, v ktorom si sami vyberú veci, ktoré sa im zídu alebo si ich želajú, čím sa veci uľahčia obom stranám. S použitím svadobného zoznamu sa nestane, že by hostia kúpili dvakrát ten istý svadobný dar. Taktiež sa so svadobným zoznamom odstránite riziko, že by ste mohli vybrať zbytočný či nevhodný darček, ktorý by vo finále nikdy nepoužili.